Inkubáció

One Line Pitch: Az MPM startup műhely célja a kezdeti fázisban lévő vállalkozások sikerre vitele. A pénzügyi háttér biztosításán túl – melyhez folyamatosan keres befektetőket – teljeskörű adminisztratív és szakmai támogatást nyújt saját infrastruktúrája és tapasztalt mérnökei, szakemberei segítségével.

Üzleti összefoglaló: Az MPM Research Kft. a mentorált projek- teket akár az ötlettől támogatja, biztosítja azok szakmai és finan- szírozási hátterét. A piac igényeihez igazítja az eredeti ötleteket, az értéklánc szereplőinek visszajelzését a kezdetektől beépíti a termékfejlesztésbe: az ötletet igazítja a piachoz és nem a piacot az ötlethez.

Menedzsment: Az MPM Research Kft. különböző innovációs területeken szerzett tapasztalatok és sikeres üzleti évekből adódó projektvezetési készségek birtokában több, mint 15 éves szakmai tudással járul hozzá a jövőhöz. Menedzsmentje más-más területeken támogatja induló projektjeiket: HR, pénzügy, adminisztráció, kommunikáció, marketing és sales, kiegészülve egy szakértői csoporttal, amit területükön elismert kutatók, informatikusok, vegyész-, gépész-, és elektronikai mérnökök alkotnak.

Termékek/Szolgáltatások: 2 lokáción kiszolgálóhelyiséget, laboratóriumot, műhelyt, konkrét menedzsmentet és mindezekkel együtt szakértelmet, felszerelést és infrastruktúrát biztosít a cég- csoport a különféle ötletek és projektek ötletgazdáinak. Szolgáltatásuk a termékfejlesztés teljes spektrumának operatív megvalósítása, általában üzletrészért cserébe.

Piac: Az MPM nyitott minden egyedi, a piaci igényeknek megfelelő ötletre. A termékek piacképességéről és műszaki megvaló- síthatóságáról, gyárthatóságáról a szakértői csapat győződik meg, vagyis minden projekt egy átfogó piackutatással kezdődik biztosítva ezzel azok sikerét, különbözőségét, egyedi jellegét és arculatát. Ez utóbbit szintén a piaci igényekhez igazítja.

Versenytársak: Az MPM Research magát startup műhelynek nevezve az innovációs piacon egyedülálló, nem csak kiemelkedik versenytársai közül, de az inkubátor házaktól eltérő módon alakítja a termékesítés folyamatát: meglévő piacok igényeihez formálja az ötleteket, valóban eladható termékeket létrehozva ezáltal.

Iparág:
Kutatás-fejlesztés

Alkalmazottak száma: 50

Együttműködő kutatóintézet, egyetemek:
Budapest Műszaki Egyetem

Eötvös Lóránd
Tudományegyetem

Óbudai Egyetem
Szegedi Biológiai Kutatóközpont

Szegedi Tudományegyetem

MTA Természettudományi Kutatóközpont

Mentorált projektek száma: 20+

Mentorált projektek által birtokolt szabadalmak száma: 10
2 lokalozáció, 3000m2 kiszolgálóhelyiszég (iroda, labor, műhely) a mentorált projektek támogatása

Források bevonása:
10+ Mrd HUF