Honeymood – szárított méz

Mi az: folyik, ragad, változó az állaga, körülményes adagolni és szállítani? Igen, a méz. Hogyan tehetnénk hétköznapjaink praktikus kiszolgálójává mégis ezt a kedvelt, organikus, rengeteg hasznos vegyületet tartalmazó superfood-ot?

Használjunk mézport!

Az aroma- és párazáró vákuumtasakokba adagolt „HONEYMOOD” mentes a fent felsorolt problémáktól. Az MPM Research Kft. technológiai újításával megoldotta a méz praktikus használatát. Sikerült megváltoztatnia nehezen kezelhető állagát, megőrizve közben e természetes anyag jótékony beltartalmát. A magas, nemzetközi sztenderdeknek megfelelő minőség megtartása mellett kiküszöbölték a méz ragadós jellegét – elenyésző mértékű mesterséges adalékanyagok felhasználásával. A csomagolás nem engedi a levegő páratartalmának felvételét, így garantált a száraz állag megóvása egészen a felbontásig. 

Ezzel a fejlesztéssel megállítható a méz folyamatos kiszorulása a prémium étkeztetés világából, ahol a kényelem és az intelligens felhasználás iránti elvárások egyre magasabbakká válnak. A mézpor – a méz egyfajta evolúciós szintjét képviselve – biztosítja a modern, nemzetközi, egészségmegőrzésre fókuszáló trendek alapján is e tökéletes élelmiszer helyét a felhasználók piacán.

Mire jó a méz?

A méz ősi gyógyhatású élelmiszer és évezredek óta használt természetes édesítőszer. Édes ízét a gyümölcscukortól kölcsönzi, zamatát pedig a méhek által összegyűjtött, különböző virágok nektárjai adják. Baktériumölő és fájdalomcsillapító hatása már régóta ismert, de kedvezően hat az izomzat működésére és az emésztésre is, valamint serkenti a vérkeringést, csökkenti a vérnyomást és stresszoldásra is kiváló.

Mindezt annak köszönhetjük, hogy a méz egy rendkívül összetett anyag. Számos szénhidrátból, szerves savakból és sókból, szabad aminosavakból, valamint mikro- és makroelemekből épül fel. Fő összetevői a cukrok és a víz, de tartalmaz kalciumot, rezet, vasat, magnéziumot, mangánt, foszfort, káliumot, nátriumot, cinket és kis mennyiségben B1, B2, B3, B5, B6, C-vitaminokat is. 

Mire jó a mézpor?

* édesítésre (kiváltképp a HORECA egységekben az egészségtudatosság jegyében a kristálycukor kiváltására)

* tésztákhoz adagolva (javítja az abból készült termékek érzékszervi tulajdonságait és textúráját)

* sütéshez (a HONEYMOOD és bizonyos keményítőfajták keveréke teljes egészében kiválthatja a cukrot a sütőipari termékeknél)

* édesipari termékek készítésére (a cukrot 60%-ban HONEYMOOD-ra cserélve kiváló érzékszervi tulajdonságokkal rendelkező termékeket kapunk)

* könnyen mérhető, adagolható, kezelhető, szállítható és tárolható

ISMERTETŐ LETÖLTÉSE

DOWNLOAD ENGLISH VERSION